Wat kan videoproductie voor jou betekenen?

Voordelen van videoproductie

Op social media verschijnt het steeds meer, online video’s. Youtube en Vimeo groeien enorm met allerlei verschillende video content. Ook bedrijven gebruiken steeds vaker video als content om de uitstraling van het bedrijf te presenteren. Youtube is ook een van de grootste zoekmachine in Nederland. Daarom is er dus reden genoeg om als bedrijf gebruik te maken van video’s. 

Wij merken bij DB creatieve vormgeving zeker dat de videoproductie aan het groeien is. Als reclamebureau weten wij dan ook dat het goed werkt om door middel van online video je (potentiële) klanten te bereiken. Daarom hebben we in deze blog een aantal voordelen van video’s voor je bedrijf.

 

Interactie, interactie en nog meer interactie

Een video die je plaatst op social media lokt interactie uit. Dit is voornamelijk op Facebook en Youtube. Mensen kunnen reageren op de video en dat kan je helpen om je bedrijf te verbeteren. Zo kan je goed evalueren of dat je op de goede weg bent. Mensen hebben via deze social mediums ook onderling contact over de video. Zo heb je een makkelijke manier om reclame te maken voor je bedrijf.

 

Get viral!

Door de opkomst van social media is de opkomst van online video’s flink toegenomen. Wanneer je Facebook of Instagram opent zie je de hoeveelheid video’s die worden geplaatst en gedeeld. Online video’s zijn makkelijk te delen, dit zorgt ervoor dat de content die jij wilt delen op een snelle en goedkope manier verspreid wordt. Bovendien zijn video’s veel leuker om te bekijken dan saaie, lange stukken tekst. Wanneer je met je bedrijf wilt score, dan kunnen wij een gave bedrijfsfilm zeker aanbevelen.

Onmisbaar op je mobiel

Via je mobiel is het lezen van tekst vaak lastig. Al die kleine lettertjes zijn niet makkelijk om te lezen. Met slechts 1 druk op de knop staat je video online en kan deze over de hele wereld mobiel bekeken worden. Dit is zeker een voordeel met instructievideo’s en productvideo’s. Een video met een heldere uitleg is een extra service voor bestaande klanten en kan potentiële klanten overtuigen van je product en/of bedrijf. De video kan je inzoomen, terugspoelen en op pauze zetten. Zo zorg je ervoor dat mensen jouw video altijd kunnen bekijken en overal en altijd kunnen laten zien.

 

Less is more

Video is een geweldige optie om lastige teksten om te zetten in een korte en simpele boodschap. Door het gebruik van beeld, geluid, tekst en animatie kan een video dit beter verwoorden. Zo heb je geen last meer van moeilijke, onbegrijpelijke teksten. Er is namelijk onderzocht dat bij het opnemen van informatie ongeveer 65% van alle mensen visueel en 30% van alle mensen geluid sneller opneemt. Waarom zou je nog al die teksten schrijven?

 

Breng je website tot leven

Als je als bedrijf met de tijd wilt mee wilt gaan dan is een video op je website onmisbaar. In een wereld waarin tijd schaars is, is dit waar de consument naar op zoek is. In korte tijd veel informatie opnemen, want tijd kost geld! Video overtuigt, motiveert en inspireert. Een video heeft het vermogen emoties te raken. Op deze manier breng je de website tot leven. Daarnaast zorgt een video ervoor dat de aandacht van de websitebezoeker wordt vastgehouden. Een bedrijf dat op een overtuigende manier zijn visie overbrengt in een video, zorgt ervoor dat zijn boodschap krachtiger overkomt.

 

Geef vertrouwen

In plaats van pagina’s tekst die uitleggen wat je bedrijf doet en waar het voor staat, maak je gebruik van een bedrijfsfilm. Deze video geeft de bezoeker een kijkje in je bedrijf en beantwoordt bij voorbaat al eventuele vragen. Het geeft mensen het gevoel dat zij alles van het bedrijf mogen zien. Video is hierdoor een eerlijke manier om vertrouwen te krijgen.

 

Alles samengevat, met een video zeg je meer dan met tekst. Door de combinatie van beeld, geluid, tekst en animatie creëer je duidelijkheid en vertrouwen bij (potentiële) klanten. Daarnaast laat je met video zien dat je met je bedrijf meegaat met de tijd. Stop dus met saaie teksten en foto’s, en go video!

 

Wil jij ook een van deze vormen van videoproductie? Wij van DB Creatieve vormgeving informeren je graag welk platform het beste past bij jouw organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie!

 

Share This