Waarom is eigen beeld zo belangrijk?

Eigen content is goud waard! Maar waarom?

Tegenwoordig kom je er niet meer omheen: visuele content, een term die je vast wel vaker voorbij ziet komen. De online wereld vult zich met visuele elementen zoals infographics, foto’s en video’s. Dit met als doel om een boodschap of informatie in een eigen identiteit goed en duidelijk over te brengen. En met resultaat, want visuele content heeft meer effect dan tekst. Want… ons brein verwerkt visuals 60.000x sneller dan tekst.

Creëer je content

Een van de makkelijkste opties is de smartphone, een foto’tje is zo geschoten. Natuurlijk is deze content voldoende voor een persoonlijke (social media) pagina. Echter als we het over een goede reclamecampagne hebben komt er wel wat meer bij kijken. De voorkeur van DB Creatieve vormgeving is goede content creëren die het doel van de campagne overbrengt naar de juiste doelgroep. Ons team bestaat uit: een professionele fotograaf, tekstschrijvers, social media strategiën en creatieve ontwerpers. Samen zorgen wij voor een doeltreffend eindresultaat.

 

Georganiseerde fotoshoot

Om een professionele uitstraling te geven aan je bedrijf heb je goed beeld nodig. Dit bereik je het beste door een fotograaf in te huren voor een fotoshoot. Zo hebben wij dit toegepast voor de campagne van Vriesvers 2019. De producten worden gefotografeerd op locatie in het bijzijn van de fotograaf en vlogger. Wil je hier meer van zien? Kijk dan op onze Instagram pagina. Het belangrijkste is om alles goed van tevoren af te spreken. Duidelijk afspraken is het belangrijkste om tot een goed resultaat te komen. 

Je kan natuurlijk ook kiezen voor iets totaal anders. Om duidelijk uit te willen stralen wat het imago van je bedrijf is kan onze fotograaf naar jou komen. Met de aangeleverde beelden kan je zowel je website als social kanalen vullen. Dit raden wij dan ook zeker aan want deze foto’s worden aangeleverd met een goede kwaliteit. En dit wordt dan ook zeker beloont door Google. Want Google rankt ook in de kwaliteit van afbeeldingen. Gooi je daar ook nog wat extra SEO-activiteiten bovenop, zoals het verwerken van zoekwoorden? Dan versnel je je klim op de Google-ladder. Aangezien bijna de helft van de online speurders met een zoekopdracht op deze zoekmachine begint, is het wel zo fijn als jij daar bovenaan staat om ze te verwelkomen. Ook hierin kunnen wij bijstaan.

Dan zoek ik toch op internet?

Als je op Google zoekt naar een afbeelding krijg je uitgebreide keuzes. Je hebt ook speciale sites waar je (betaalde) afbeeldingen vanaf kunt halen. Let wel op, je mag niet alle foto’s zomaar gebruiken. Daar zijn bepaalde regels aan verbonden en als je je daar niet aan houdt, riskeer je flinke boetes. Met deze stockbeelden is het een lastiger om jouw bedrijfsidentiteit uit te stralen. 

Als je een stockfoto koopt, betekent dat niet automatisch dat jij het alleenrecht op de foto hebt. De foto blijft gewoon beschikbaar in het aanbod van de stockfotowebsite en dus loop je het risico dat je concurrenten dezelfde foto’s gebruiken.

 

Een sterke reclamecampagne neerzetten

Een goede reclamecampagne nodig met sterke content?
Neem 
contact met ons op voor meer informatie!

Share This