Waarom een WordPress website?

Voordelen van WordPress

De afgelopen jaren zijn er heel wat systemen voorbij gekomen maar er is geen een zo makkelijk als WordPress. Vroeger was het opzetten van een website ingewikkeld werd er een grote kennis over code’s, HTML en SCC gevraagd. Van origine is WordPress een blogging-platform, maar inmiddels is het dit stadium allang voorbij. Het wordt onder een groot publiek, ook de grotere merken, ingezet om volledige websites te ontwikkelen. Zelfs webshops kunnen ontwikkeld worden in WordPress.

Makkelijk in gebruik

Niet totaal onbelangrijk voor jou als website eigenaar: WordPress is makkelijk in gebruik! Iedereen kan er snel mee leren werken. Het zelf beheren van tekstpagina’s, nieuws, portfolio, afbeeldingen is erg eenvoudig.

 

SEO vriendelijk

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimalisation: zoekmachine optimalisatie. Je kunt via Google Adwords betaalde bezoekers op je website krijgen door te adverteren, maar je kunt via Google ook bezoekers naar je website krijgen via de gratis zoekresultaten. Om hoog in de zoekresultaten te komen speelt SEO een belangrijke factor, dit kan op verschillende manieren. On Page zoals: zoekmachine vriendelijke URL’s, sitemaps, content en meta data. Off Page zoals backlinks en shares op Social Media. WordPress scoort relatief goed in Google, dat is algemeen bekend. Het WordPress CMS is zo ingericht dat titels, pagina’s, berichten en categorieën op zichzelf goed te vinden zijn.

.

 

 

 

WordPress community

WordPress is een open source software, waardoor iedereen mee kan ontwikkelen. Er wordt continue aan WordPress gewerkt om het systeem nog beter te maken. Dagelijks zijn er wereldwijd vele ontwikkelaars bezig om dit CMS weer een stuk verder te ontwikkelen en vooral te verbeteren. Omdat er veel bezoekers websites met WordPress bezoeken zijn bugs en andere problemen snel gevonden en vervolgens door de community opgelost.

 

Ook als webshop!

WordPress is ook als webwinkel CMS geschikt dankzij WooCommerce. Als je bekend met de basics van WordPress, kun je makkelijk je eigen webshop beheren met WooCommerce. Het is de ideale oplossing voor starters / MKB-ers omdat het de opzetkosten lager zijn dan bijvoorbeeld een Magento shop  zonder te compromitteren op efficiëntie.
Bekijk ons portfolio om te zien welke webshops al draaien op dit systeem.

Wil jij ook een website, webshop of blog laten ontwikkelen? Wij van DB Creatieve vormgeving informeren je graag welk platform het beste past bij jouw organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie!

 

Share This